Nechci malovat čerta na zeď, ale situace s pandemií se nevyvíjí podle představ a amatérští sportovci začínají mít pochopitelný strach. Opravdu nepřijde žádné další tvrdší opatření, na které by zase doplatil sport, protože právě aktivní pohyb zatím v každých opatřeních patřil až mezi ty nejnižší priority. Pokud by se tak něčeho lockdown mohl dotknout, mám jen obavy, aby to neschytal právě sport. Utužení imunity a lepší fyzická kondice nebyla pro vládu už dříve důležitým bodem.

Čísla stále šplhají směrem vzhůru a dlouhá zima je teprve před námi, takže jakým způsobem se bude postupovat až se počty přiblíží zase pětimístným číslům se dá jen těžko odhadovat. Možná to už také bude řešit nová vláda, takže předpokládat se nedá relativně nic. Fotbal vypadá, že to ještě zvládne během podzimu dohrát, i když i on měl především poslední dva týdny hodně na hraně a někde šlo už o velkou divočinu.

Ještě větší obavy budou pak rozhodně na straně vnitřních sportů, kde je po většinou sezóna teprve na svém startu a tam se zpřísnění opatření dá předpokládat ještě pravděpodobněji. Dalo by se argument, že vláda slíbila, že další lockdown nehrozí, ale podobných slibů od nynější vlády jsme už slyšeli daleko více a nemusím snad připomínat, jak většina z nich dopadla…