Pod rouškou tmy se předminulý víkend v noci vloupal do prodejny v ulici Pod Kosířem v Prostějově zatím neznámý zloděj. Bral všechno, co mu přišlo pod ruku a co mohl následně lehce zpeněžit. Majiteli zmizely peníze, ale také víno, vzduchovka, a dokonce šperky.

 

Vyhlášený nouzový stav nezastavil zloděje, který se rozhodl v noci ze soboty 21. na neděli 22. listopadu vniknout do prodejny v ulici Pod Kosířem. „Přelezl plot, protáhl se mřížemi okna a dostal se do obchodu i skladu. Uvnitř vzal věci, které měly nějakou hodnotu, a pak tiše zmizel. Spolu s ním se z místa ztratily stříbrné šperky, finanční hotovost 1 500 korun, mobilní telefon, šest sedmiček vína, pět lahví tvrdého alkoholu, foťák a ze skladu zmizela vzduchovka s ořechovou pažbou a puškohledem,“ vypočítala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Poškozenému majiteli prodejny tímto pachatel způsobil škodu za necelých 18 000 korun. „Po zloději nyní pátráme a za výše popsané jednání mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala Zajícová.