Na elegantní vizáž a medový hlas naletěla v úterý 8. února vpodvečer postaršímu milému a protřelému podvodníkovi mladá servírka jednoho z prostějovských barů.

„Starší milý muž ji oslovil se žádostí o drobnou finanční výpomoc s tím, že má možnost levně zakoupit nějaký tvrdý alkohol, konkrétně Jacka Daniels. Bydlí prý nedaleko a ženě by hotovost vrátil do půl hodiny. A že když mu finančně vypomůže, vydělají na tom oba. Aby ale neměla strach, že by přišla o peníze, nechá jí svazek klíčů od svého auta a od bytu,“ nastínila podhloubí případu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Naivní důvěřivá barmanka chlapíkovi ochotně půjčila 1 500 korun. Na město ale padl soumrak, přiblížila se zavírací hodina a muž se stále nevracel. Servírka se uklidňovala tím, že alespoň nebude muset jít domů pěšky, ale sveze se autem, od kterého jí neznámý muž nechal klíče. Když ovšem zavřela a vyšla před bar, marně v potemnělé prázdné ulici nějaký vůz hledala. „Teprve tehdy si pořádně prohlédla svazek klíčů a zjistila, že v něm nejenže nejsou žádné klíče od auta, ale také v něm nejsou ani žádné klíče, kterými by se dal otevřít nějaký byt,“ prozradila mluvčí krajských policistů. „Událost vyšetřujeme jako přestupek proti majetku,“ dodala Zajícová.