Okrást dvaasedmdesátiletou seniorku z Prostějova se pokusil minulé pondělí zatím neznámý podvodník. Měl však smůlu, že narazil na pravidelnou čtenářku Večerníku a dalších periodik, která z tisku věděla, co dělat, když ji osloví někdo, kdo o sobě tvrdí, že je z banky…

„V pondělí sedmého února dopoledne zavolal na telefonní číslo dvaasedmdesátileté ženy neznámý muž, který se nejprve představil jako bezpečnostní pracovník bankovního ústavu, následně také jako tajný policista a pokusil se dámu napálit,“ potvrdila případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak hovor pokračoval? „Řekl jí, že vnitřním vyšetřováním v bance zjistil, že někdo ze zaměstnanců peněžního ústavu neoprávněně manipuluje se dvěma sty tisíci korun na jejích účtech. Dle jeho v uvozovkách dobře míněné rady měla seniorka peníze vybrat a dovézt mu je do obchodního centra v Olomouci,“ prozradila policejní mluvčí.

Z tisku poučená žena, dobře si vědoma, že dnešní svět je plný podvodníků, kteří se na úkor důvěřivých lidí takto obohacují, však lumpovi na lep nesedla. „Naopak okamžitě kontaktovala policii a pokus o podvod oznámila,“ chválila počínání seniorky Miluše Zajícová.

Muži zákona teď po darebákovi, který se pokusil ženu připravit o úspory, pátrají. Díky její správné a rychlé reakci mají velkou šanci, že ho brzy dopadnou.