Policisté hospodářské kriminálky z Prostějova urgentně potřebují ztotožnit mladého muže snědé pleti, který se dopustil hned tří trestných činů. Nejprve na ženě podvodným způsobem vylákal data k její platební kartě a účtu, načež v Praze pak z bankomatu právě z jejího účtu vybral peníze. Policisté poskytli médiím fotografii podezřelého mladíka a žádají veřejnost o poskytnutí informací k této osobě.

„Od 5. března letošního roku šetří policisté oddělení hospodářské kriminality z Prostějova případ, kdy neznámý pachatel podvodně vylákal od poškozené informace k její platební kartě a peněžnímu účtu a poté z bankomatu v Etiopské ulici v Praze 3 provedl výběr hotovosti ve výši dvaceti tisíc korun. Pachatel se pokusil provést další dva výběry, to se mu s ohledem na stanovený denní limit karty naštěstí nepodařilo. Případ šetříme pro tři trestné činy, a to podvodu, dále neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pro neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté tak v tuto chvíli poskytli médiím snímek muže, není ale jasné, zda jde o pachatele, nebo svědka. „Na přiloženém snímku je zachycen osoba, která by mohla přispět k objasnění šetřeného případu a jejíž totožnost se nám doposud nepodařilo odhalit. Proto se s prosbou o poskytnutí informací k tomuto muži obracíme na širokou veřejnost. Veškeré poznatky lze sdělit na bezplatnou linku 158 nebo je možné kontaktovat přímo policejního komisaře na telefonním čísle 974 781 355 v pracovní době od 7.00 do 15.00 hodin,“ obrací se na veřejnost mluvčí krajské policie.