Určitě žádnou radost nemají majitelé rodinného domu v Určické ulici a osobního vozidla stojícího před ním. Předminulý víkend se totiž dům i auto staly terčem vandalského činu, který dosud není objasněn. Zatím neznámý sprejer vytvořil šedou barvou různé obrazce a způsobil zatím nevyčíslenou škodu. Pokud se policii podaří sprejera zjistit, čeká ho soud.

„Prozatím nevyčíslená škoda zůstala po neznámém vandalovi, který posprejoval dům a vozidlo. O skutku, který se stal v Určické ulici v Prostějově, jsme se od oznamovatele dozvěděli v sobotu 14. května. Hlídka na místě provedla fotodokumentaci a zjistila, že pachatel k poškození použil šedý sprej a na domě vytvořil obrazec o rozměru 93 krát 80 centimetrů a jeho pozornosti neušlo ani nedaleko stojící vozidlo značky Ford, které posprejoval na prahu, dveřích a pneumatice,“ konstatovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. 

Pokud se policistům podaří pachatele vandalského činu zjistit, rozhodně to nespraví jen pokuta. Čeká ho totiž soud. „Případ evidujeme a šetříme pro trestný čin poškození cizí věci,“ potvrdila Zajícová.