Původně mělo jít o zcela banální silniční kontrolu. Nakonec se policisté ale nestačili divit. V Držovicích zastavili jednatřicetiletého řidiče škodovky, který měl pozitivní test na drogy. A nejen to! Následnou prohlídkou našli strážci zákona ve vozidle značné množství marihuany a mnohé další věci svědčící o tom, že následně zadržený muž je dealerem drog.

„V neděli 15. května navečer zastavila policejní hlídka v ulici Za Olomouckou v Držovicích jednatřicetiletého řidiče ve vozidle Škoda Octavia, u kterého provedla orientační test na návykové látky, který byl pozitivní na canabisové látky. Při kontrole auta policisté uvnitř našli igelitový pytel, ve kterém se nacházelo cca 650 gramů marihuany. Dále tam objevili digitální váhu, skleněnku a krabičku s nepatrným množstvím marihuany,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Mladého chlapíka teď čeká soud a hrozí mu několikaleté vězení. „Podezřelý s policisty spolupracoval a uvedené věci dobrovolně vydal. V současné době je případ v prověřování a muž je podezřelý z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ konstatovala mluvčí krajské policie. (mik)