Hádat se se sousedy, to by zřejmě nechtěl nikdo z nás. Když vás ale ještě ke všemu člověk bydlící ve stejném domě napadne, tak to už je na pováženou. V neděli 29. května před jedenadvacátou hodinou vyjížděli strážnici řešit sousedské nesrovnalosti, které se odehrály nedaleko centra města.

„Čtyřiašedesátiletá žena šla v dobré víře požádat své sousedy, zda by bylo možné, aby zklidnili své příliš hlučné chování. Naděje na domluvu ohledně klidného večera se ovšem nesetkala s pochopením u sedmatřicetiletého souseda. Ten začal na ženu křičet, poté za ní vyšel na ulici, kde ji začal urážet vulgárními výrazy. Žena dostala strach, že by mohla být fyzicky napadena, a proto odešla raději domů,“ uvedl Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Naštvaný soused v nadávkách ale pokračoval, následně přišel k domu sousedky a rukou jí začal bouchat na okno. „Agresivní chování muže zklidnila až výzva strážníků a po vysvětlení celé události odešel v klidu do svého obydlí. Svým jednáním je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití, které hlídka oznámila k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřel zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.