Jsou to tři týdny, co dvěma obyvatelům Pivína zmizely totožné malé motocykly. Někdo je v rozmezí pár hodin prostě ukradl. Poškození muži se teď mohou alespoň částečně radovat. Policisté zjistili mladého muže, který má krádež mopedů na svědomí.

„Přibližně od poloviny května pátrali kriminalisté po zloději, který okradl dva obyvatele obce Pivín. Oba poškození oznámili krádež ve stejný den a oběma zmizel stejný moped značky Stadion S 11 modro-bílé barvy. Každému z nich tím způsobil škodu za pětačtyřicet tisíc korun. Jeden měl stroj schovaný v plechové buňce a druhý v chlévě,“ ohlédla se za tři týdny starým případem Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zloděj mopedů byl minulý týden zjištěn, zda ale okradeným stroje vrátí, to už policisté neuvádějí. „Operativním šetřením se podařilo odhalit dvaatřicetiletého pachatele, kterému bylo během pondělí třicátého května ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádeže,“ konstatovala Zajícová.