Čerstvě nabyté svobody si zřejmě neváží sedmatřicetiletý muž z Prostějova, který se před pár dny vrátil z kriminálu. Jeho vlastní sestra se mu snažila pomoci tím, že ho zatím ubytovala u sebe v jejím bytě. A čeho se dočkala? Po návratu z hospody ji značně opilý bratr napadl poté, co mu nechtěla dát peníze. Žena ze strachu o své zdraví přivolala městskou policii. Opilec napadal sestru i v přítomnosti hlídky, takže strážníkům nezbylo nic jiného, než bývalého kriminálníka svalit na zem a spoutat. Muž skončil na záchytce.

„Vlastnímu bratrovi, který se vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, chtěla pomoci sedmačtyřicetiletá žena. Umožnila mu přebývat u sebe doma, než si najde vlastní bydlení. Místo vděčnosti za poskytnutou podporu se však žena dočkala jen nadávek a vyhrožování,“ uvedl Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Strážníci tedy v sobotu 4. června vyjeli řešit incident mezi sourozenci do jednoho z prostějovských bytů. „Bratr přišel před desátou hodinou večerní do jejího bytu opilý, kde nejprve začal svou sestru vulgárně urážet, chtěl peníze a vyhrožoval fyzickým napadením. Svou agresi vůči sestře stupňoval i za přítomnosti strážníků. Hlídka provedla u sedmatřicetiletého muže orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1,8 promile alkoholu. Své útočné chování nezklidnil, tak hlídka musela použít donucovací prostředky. Za pomoci hmatů a chvatů byl sveden na zem, kde mu byla nasazena pouta. Po vyšetření lékařem putoval agresor k vystřízlivění na záchytnou stanici do Olomouce,“ popsal tvrdý zásah prostějovských strážníků zastupující tiskový mluvčí Petr Zapletal.

Své protiprávní jednání bude sedmatřicetiletý muž vysvětlovat správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití.