Řeklo by se, že šlo o obyčejný případ vandalství, kterých jsou tucty. Tento byl ovšem něčím naprosto výjimečný. Minulou středu večer se totiž do policejní honičky se dvěma sprejery zapojil i služební pes jménem Jágr! I jeho zásluhou byli dopadeni dva muži, kteří prostřednictvím sprejů poničili areál bývalé ozdravovny ve Vojtěchově a také dno prázdného bazénu. Jágr pak po zásahu zcela jistě dostal věnec buřtů...

 Z trestného činu poškození cizí věci jsou podezřelí dva muži ve věku 31 a 34 let, kteří byli ve středu 22. června před jedenadvacátou hodinou zadrženi hlídkou a policejním psovodem se služebním psem Jágrem při útěku z areálu bývalé ozdravovny v obci Vojtěchov. „Oba se chtěli zřejmě umělecky projevit, protože za pomoci sprejů a fixu vytvořili nápisy na plechových vratech a dveřích, odpadkových koších a neopomněli se podepsat a zanechat za sebou stopu i uvnitř vypuštěného bazénu,“ popsala středeční řádění dvojice vandalů Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Povedená dvojice byla z místa zadržení eskortována hlídkou na služebnu do Konice, kde s chlapíky byly provedeny potřebné úkony. Oba skončili v policejní cele. Po zadokumentování však byli následující den po zadržení propuštěni na svobodu. Škoda, kterou napáchali, nebyla prozatím vyčíslena. „Za poškození cizího majetku jim podle trestního zákoníku hrozí až jednoletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.