Člověk se až diví, jak mu to tak dlouho procházelo. Až svědci upozornili strážníky městské policie na bezmála devadesátiletého staříka, který si autem vyjel na nákup. Problém byl v tom, že senior už tři roky neměl za volantem vůbec co pohledávat. Řidičský průkaz mu totiž byl odebrán, přesto si kmet jezdil autem vesele dál.

Ve čtvrtek 28. července v odpoledních hodinách vyjížděli strážníci do okrajové části města, kde se podle telefonického oznámení měl pohybovat muž ve vozidle bez řidičského oprávnění. „Strážníci při prověřování skutečného stavu věci zanedlouho spatřili přijíždějící podezřelý automobil, který jeho řidič zaparkoval na parkovišti před domem. Při zjišťování totožnosti vyšlo najevo, že devětaosmdesátiletý muž má již tři roky odebrán řidičský průkaz,“ informovala Tereza Greplová, Vedoucí oddělení prevence kriminality Městské policie Prostějov.

To však nebyl jediný prohřešek staříka, který za volantem vozidla už dávno neměl co pohledávat. „Dále bylo zjištěno, že vozidlo, které řídil, nemá platnou STK. Hlídka si na místo vyžádala příjezd Policie ČR. Policisté si celou záležitost převzali k dalšímu šetření,“ dodala mluvčí prostějovských strážníků.