To snad není ani pravda! Člověk se v tomto případě musí nutně zaobírat otázkou, jestli tato žena má vůbec právo vychovávat dítě?! Policisté předminulou neděli vyjížděli k nahlášenému případu do Nezamyslic, kde se na zemi měla válet opilá žena. Kousek od ní postávalo vyděšené dítě školního věku. Čtyřiatřicetiletá matka posléze hrubě urážela členy policejní hlídky. A jak se později ukázalo, žena nebyla jenom opilá, ale navíc pod vlivem drogy!

 

„V neděli 31. července před dvaadvacátou hodinou jsme na linku 158 obdrželi oznámení o ženě, která se válí na cestě v obci Nezamyslice a má u sebe nezletilé dítě školního věku. Na základě toho hlídka ihned vyjela na místo a opilou ženu i s dítětem našla na ulici 30. dubna,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

S opilou a, jak se následně ukázalo, i zfetovanou ženou to nebylo jednoduché. „S policisty žena odmítala spolupracovat, a navíc se stali terčem jejích nevybíravých slovních vulgárních útoků. Protože na několikrát opakované výzvy nereagovala, byla zajištěna a skončila na policejním oddělení, odkud putovala na základě rozhodnutí lékaře na záchytku do Olomouce,“ popsala další průběh zásahu Miluše Zajícová. „Jak se v průběhu šetření ukázalo, byla čtyřiatřicetiletá žena pod vlivem alkoholu, kdy nadýchala 1,43 promile, a taky měla pozitivní orientační test na amfetamin a metamfetamin,“ shrnula.

A jak dopadlo dítě? „To předali policisté do rukou rodinných příslušníků a o celém incidentu byla podána zpráva na oddělení sociálně právní ochrany dětí. Její jednání evidujeme a šetříme jako přestupek proti veřejnému pořádku,“ uzavřela mluvčí krajských policistů.