Prostějovští policisté vyšetřují dva případy z předminulého víkendu, které se podobají jako vejce vejci, a hlavní roli v nich hrají betonové dlažební kostky. Pomocí tohoto stavebního materiálu se totiž neznámí raubíři chtěli dostat do dvou prodejen v Brněnské ulici a poté i na náměstí T. G. Masaryka. V prvním případě byl zloděj úspěšný, v tom druhém odešel s nepořízenou. 

„Ze zločinu krádeže podezírají prostějovští policisté dosud neznámého pachatele, který měl v dosud přesně nezjištěné době přes noc z jedenáctého na dvanáctého prosince v Brněnské ulici v Prostějově betonovou dlažební kostkou rozbít skleněnou výlohu prodejny. Poté takto vzniklým otvorem do prodejny vstoupil, prohledal ji a odcizil z ní drobné mince v hodnotě asi jednoho tisíce korun. Škoda způsobená poškozením prodejny nebyla dosud přesně vyčíslena, ale zjevně bude několikanásobně vyšší,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

K dalšímu obdobnému útoku na prodejnu došlo během následující nedělní noci na náměstí T. G. Masaryka. „V tomto případě u prodejny pachatel betonovou dlažební kostkou rozbil dvě skleněné výlohy. Jeho útoku však odolaly tabule bezpečnostního skla a k odcizení ničeho tak nedošlo. Výše škody způsobené poškozením prodejny byla předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun,“ popsal druhý případ Kořínek.

Jak vzápětí dodal, první případ policisté šetří pro podezření ze zločinu krádeže a druhý z přečinu poškození cizí věci. U prvního skutku je trestní sazba odnětí svobody na dvě roky až osm let, u druhého až na jeden rok.