Zřejmě sama měla zdravotní problémy, které se však snažila řešit podvodem. Po dobu jednoho a půl roku si zdravotní sestra z ordinace v malé obci na Prostějovsku sama vypisovala recepty na léky tlumící bolest. Podpisy lékařů vždy zfalšovala a prášky v lékárně si vybírala sama. Teď ale spadla klec a policisté mladou ženu obvinili. Za podvody s papírovými recepty jí hrozí až dvouleté odnětí svobody.

„Koncem předminulého týdne bylo dvaatřicetileté ženě, která pracovala jako zdravotní sestra v ordinaci praktického lékaře v obci na Prostějovsku, sděleno obvinění z trestného činu podvodu a bylo zahájeno její trestní stíhání,“ potvrdila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak vyšlo najevo, zdravotní sestra podváděla s recepty.  „V období od března roku 2020 do října loňského roku podlehla pokušení a zneužila papírové recepty, ke kterým měla přístup. Bez vědomí svého zaměstnavatele vyplnila sestra pětatřicet papírových receptů jménem praktického lékaře, pro kterého pracovala, a taky jménem lékařky, kterou doktor zastupoval v době její nepřítomnosti. Na receptech jako pacienta uvedla vždy sebe a léky tlumící bolest vydávané pouze na předpis si vyzvedávala v různých lékárnách a použila je pro svoji potřebu,“ popsala čin mladé ženy mluvčí krajské policie. Jak dodala, zdravotní sestra tímto jednáním způsobila škodu za necelých 13 400 korun. „Za uvedené jednání hrozí obviněné až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Zajícová.