Velkou pohotovost prokázala minulý čtvrtek dvojice prostějovských strážníků, která v Olomoucké ulici zahlédla mladého sprejera, jak svým výtvorem ničí fasádu jednoho z domů. Stačilo pár vteřin a strážníci šestadvacetiletého ničemu zadrželi a předali k dalším úkonům kolegům z Policie ČR.

Ve čtvrtek 22. září v dopoledních hodinách si strážníci toho času přesouvající se na střelecký výcvik povšimli osoby v kapuci stříkající sprejem ornamenty na zeď domu v Olomoucké ulici. „Dotyčnou osobu obklíčili a zadrželi v okamžiku, kdy se pokoušela z místa odejít,“ popsala bleskurychlý zásah Tereza Greplová, Vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Mladý sprejer skončil po zadržení v rukou státních policistů. „Z předloženého dokladu totožnosti bylo zjištěno, že se jedná o muže ve věku šestadvaceti let. Po dohodě s Policií ČR byl muž i se sprejem v batohu převezen na Obvodní oddělení v Prostějově, kde byl předán službu konajícímu policistovi k dalším úkonům,“ potvrdila mluvčí strážníků Tereza Greplová.