Obracíme se na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže, a to v souvislosti s prověřováním případu poškození historického památníku v olomouckém parku, o kterém jsem Vás informovala v pondělí 26. září 2022 v rámci tiskového servisu.

Vandal poničil historický památník

V pátek 23. září zahájili olomoučtí policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci proti dosud neznámému pachateli. Ten v minulém týdnu někdy ze čtvrtka na pátek poškodil v olomouckém parku památník osvobození a to tak, že jej na pěti místech posprejoval zlatou barvou. Způsobená škoda nebyla prozatím vyčíslena.

V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli v krajním případě až tři roky za mřížemi.

Policisté zajistili kamerový záznam, na kterém je zachycen dosud neznámý muž, který má poškození památníku na svědomí. Mělo by se jednat o muže výšky okolo 180 cm, s delšími vlasy, které má v době páchání skutku stažené do takzvaného drdolu.

Pokud by jej někdo z přiloženého videa poznal, nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím neprodleně kontaktuje policisty Obvodního oddělení Olomouc 1 na tel. 974 766 651, emailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., případně kdykoliv bezplatnou telefonní linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

por. Bc. Petra Vaňharová