Zloději v supermarketech se po odhalení svých činů chovají všelijak. Ovšem chlápek, který v prodejně minulé úterý schoval do kapsy čabajku za padesát korun, a chytila ho u toho ostraha, nasadil všemu korunu. Uzeninu totiž vztekle hodil po zaměstnankyni prodejny, vzápětí se dobýval uzamčenými dveřmi ven.

„V úterý dvaadvacátého prosince si čtyřiatřicetiletý muž v jedné z prostějovských prodejen vzal z regálu čabajku, kterou se pokusil uschovat v kapse od bundy. Jeho podezřelé chování neuniklo pracovnici obchodního domu. Po projití pokladní zónou bez zaplacení byl zlodějíček osloven a upozorněn, aby zaplatil za zboží, které si vložil do kapsy. Na oslovení reagoval pachatel podrážděně a odcizenou klobásku hodil po zaměstnankyni a z místa chtěl utéct,“ informovala Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Pracovník ostrahy ovšem včas zareagoval uzamčením vstupních dveří prodejny. „Pachatel se snažil nejprve násilím uzamčené dveře otevřít, když neuspěl, začal do dveří kopat. Přivolaná hlídka dotyčného předvedla na Policii ČR ke zjištění totožnosti. Na dveřích nebylo zjištěno žádné poškození. Jediná škoda vznikla na uzenině, a ta byla vyčíslena na padeást korun. Krádež byla oznámena a předána k projednání příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku,“ poznamenala mluvčí prostějovských strážníků.