Minulé úterý bohatě hodoval v restauraci v centru Prostějova šestačtyřicetiletý muž. Když však přišlo na placení, zjistil, že u sebe jak z udělání nemá žádné peníze. Pokusil se tedy zaplatit kartou, ovšem platební terminál byl k jeho kartě hluchý...

„Ve večerních hodinách úterý jedenáctého října byli strážníci přivoláni do restaurace v centru města k řešení situace s neplatícím zákazníkem. Hlídka na místě zjistila, že šestačtyřicetiletý muž u sebe neměl hotovost, jelikož chtěl zaplatit svoji útratu kartou. Přes terminál se mu kartou zaplatit nepodařilo, načež v bankomatu byl poté zjištěn nedostatek financí na výběr,“ popsala událost Tereza Greplová, Vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

„Jelikož muž byl stálým zákazníkem restaurace a v minulosti s ním nebyly při placení problémy, dohodl se s obsluhou na pozdějším uhrazení dlužné částky,“ prozradila Greplová.

Pokud muž v daném termínu částku ve výši 696 Kč zaplatí, nebude se jednat o protiprávní jednání. V opačném případě půjde o přestupek proti majetku a celá záležitost bude předána k projednání dál. A přesně tak se i stalo. „Muž, který měl zaplatit svoji útratu v restauraci, tak do daného termínu neučinil, a proto celý případ oznamujeme příslušnému správnímu orgánu,“ zaslala do Večerníku těsně před uzávěrkou aktuální informaci Vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.