Hodně vylekaně působili předminulou sobotu lidé v Krasické ulici, kteří prožili opravdu hrůzostrašné probuzení. Vyděsila je totiž střelba z pistole! „Zabili snad někoho?“ ptala se žena s děsem ve tváři. „To určitě vystřelil ten soused na manželku,“ přidávala se další. „No, tak maximálně někdo zastrašil holuby,“ uklidňoval dámy před barákem mužem s cigaretou v ústech. Pravda byla tak někde mezi. Příjemné ráno to 15. října pro lidí v Prostějově nebylo...

 

Případ střelby na veřejnosti vyšetřují od předminulého víkendu prostějovští policisté. Výstřely padly v Krasické ulici. „V sobotu patnáctého října před sedmou hodinou ranní jsme na linku 158 přijali oznámení o střelbě. Na uvedené místo ihned vyjeli dvě hlídky a psovod, které zkontrolovaly okolí a spojily se s oznamovatelem, který uvedl, že mělo dojít ke střelbě v jednom z domů v Krasické ulici. Nezávisle na něm potvrdil další svědek, že zaslechl také rány, ale nedokázal stoprocentně identifikovat, zda šlo o střelbu,“ popsala první dramatické okamžiky Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Hlídka následně kontaktovala obyvatele domu, v němž se mělo střílet, všichni ale byli v pořádku. Objevena však byla jiná podezřelá činnost! „Při úkonech, které policisté prováděli v souvislosti s vyloučením jakékoliv újmy na zdraví nebo životě osob, byly v domě nalezeny rostliny připomínající konopí seté, a to jak částečně usušené, tak vzrostlé,“ prozradila Miluše Zajícová s tím, že nalezené rostliny byly poslány k odbornému zkoumání. „Na základě výsledků pak bude stanovena právní kvalifikace,“ přidala.

Na místo se mezitím dostavili další policisté a začali propátrávat okolí. Jedna z hlídek pak narazila u benzínové pumpy v Plumlovské ulici na mladého muže, který celkem ochotně přiznal, že v Krasické ulici a také v nedalekých Drozdovicích několikrát vystřelil z plynové zbraně. Policistům pak dobrovolně vydal plynovou pistoli včetně jednoho vystřeleného a dvou nevystřelených nábojů. K tomu přidal ještě vzduchovku a krabičku diabolek. „Jeho jednání v současné době vyšetřujeme jako přestupek proti zákonu o zbraních, není ale vyloučeno, že dalším vyšetřováním může dojít ke změně právní kvalifikace,“ sdělila mluvčí. „V případě zajištěné rostlinné hmoty bude případná právní kvalifikace stanovena po provedené expertize.“ Důvod, proč mladík střílel, už Policie ČR nesdělila a Večerník neuspěl ani u svědků na místě činu. Nikdo prý mladíka ani neznal... A komu že to patřily ty drogy?!