Ještě než nabyl plnoletosti, měl jedenadvacetiletý mladík opletačky se zákonem a dokonce má již za sebou i zkušenosti s odnětím svobody. Teprve o prázdninách se vrátil z posledního výkonu trestu, a už zase dýchá vzduch cezený vězeňskou mříží. Na krku má tento Prostějovan už nejméně čtyři vloupačky!

 

Když nezbednému školákovi už na prvním stupni učitelé říkali, že roste pro kriminál, ani trochu se nemýlili. Až do morku kostí zkažený mladík začal páchat trestnou činnost už ve velmi raném věku. První zkušenosti se životem za vězeňskými zdmi udělal ještě dřív, než mu bylo osmnáct roků.

Pobyt za mřížemi na něj bohužel nemá žádný pozitivní dopad. Sotva z temného a chladného kriminálu vyšel na letní slunce, okamžitě se vrátil k pro něj osvědčenému způsobu životu. Kudy chodil, tudy kradl. „Kriminalisté zjistili, že má prsty ve čtyřech případech krádeží, kterými způsobil celkovou škodu za necelých pětadvacet tisíc korun,“ shrnula skutky zlodějíčka Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

V září se společně s další osobou vloupal násilím do občerstvení v Západní ulici. „Po ohledání místa se zjistilo, že chybí televizor, horské jízdní kolo, trezor, tiskárna a nějaké potraviny,“ prozradila Zajícová. V říjnu pak ve stejný den navštívil dvakrát jednu a tu samou prodejnu drogerie v ulici Dukelská, kde strčil do kapsy dva holicí strojky a do tašky přihodil dárkovou kazetu. Z prodejny pak odešel bez zaplacení. Poslední říjnový den se potuloval po ulici Plumlovská, kde na čerpací stanici ukradl několik různých druhů cukrovinek za necelých 1 000 Kč. „V těchto dnech mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádež,“ uvedla zkraje uplynulého týdne policejní mluvčí.

Nyní čeká nenapravitelného delikventa další pobyt za mřížemi, který může trvat až dva roky.