Vánoční hvězdy pomáhají dětem na cestě za zdravím a potěšily také seniory v domovech důchodců. 


 

Také v letošním roce se policisté a zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili do charitativní sbírky s názvem „Vánoční hvězda“, kterou již 25 let organizuje Šance Olomouc o.p.s. Zakoupením bezmála 1000 květin přispěli na léčbu a podporu dětských onkologických pacientů.

Pryšec nádherný neboli Poinsettia, známý též jako vánoční hvězda se stal i u nás symbolem Vánoc, nejkrásnějších svátků v roce, které jsou pro nás všechny svátky klidu a pohody. Pod stromečkem si vzájemně nadělujeme dárky, navštěvujeme příbuzné a nejbližší přátele. Rodiny tráví čas pohromadě.

Tato vánoční atmosféra však bohužel každoročně negativně dopadá především na lidi osamělé. Právě to byl podnět k tomu, abychom zakoupenými vánočními hvězdami potěšili i někoho jiného než jen sebe a naše rodiny. Kdo chce, může květinu poslat dál jako dar a udělat tak radost seniorům v domovech důchodců. Poprvé jsme tento nápad uskutečnili v roce 2016 a k seniorům tenkrát putovalo několik desítek „hvězd“. Počty darovaných květin se každým rokem zvyšují a možnosti udělat radost také někomu jinému využívá čím dál víc policistů a zaměstnanců. Letos jsme začátkem adventu do vytipovaných zařízení v rámci celého Olomouckého kraje rozvezli přes 400 vánočních hvězd. Potěšily seniory v Hospici na Svatém Kopečku a domovech pro seniory v Jeseníku, Jedlí, Komárově, Července a v Pavlovicích u Přerova.