S neuvěřitelně cynickým zlodějem se setkal pán z Prostějova. Okraden byl, když uplynulou středu 23. listopadu odpoledne nakládal v Demelově ulici do auta invalidní vozík své ženy!

Právě ve chvíli, kdy měl muž plné ruce práce s uložením vozíku do zavazadlového prostoru a nebyl pozorný k okolnímu dění, využil chmaták situace a z tašky, kterou měl dotyčný přes rameno, mu vytáhl peněženku. Zřejmě předpokládal, že pán je invalidní a nebude ho pronásledovat. To se ale velice mýlil...

„Invalidní vozík byl totiž manželky, takže ten se za zlodějem okamžitě rozběhl a ulicí Lutotinova se dostali na Filipcovo náměstí, kde zloděje dostihl. Ten mu s cynickým úšklebkem peněženku vrátil, načež využil chvilky, kdy poškozený kontroloval obsah peněženky a dal se opět do běhu. Poškozený vzápětí zjistil, že mu chybí hotovost dva a půl tisíce korun, kterou zloděj při běhu stihl odcizit,“ popsala případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

I tentokrát se zlodějíčka zkusil poškozený muž pronásledovat, ale u kina Metro se mu zloděj ztratil v davu. „Platební karta, osobní doklady a další drobnosti, které patřily ženě okradeného, zůstaly v peněžence. Oznámený případ šetříme pro dva trestné činy,“ dodala Zajícová s tím, že po pachateli policie intenzivně pátrá.