Hádku dvou žen spojenou s fyzickým napadáním museli řešit prostějovští strážníci dva dny před Silvestrem. Jedna z dvojice se hodně posilnila alkoholem a vydala se do bytu druhé z nich. Údajně pro peníze, které jí dluží za psa. Vymáhání dluhu se neobešlo bez násilí a tak se do věci vložila hlídka městské policie. Útočnice byla natolik agresivní, že ji strážníci museli spoutat. A vzápětí nemohlo následovat nic jiného než převoz na záchytku.

„V odpoledních hodinách v úterý devětadvacátého prosince se na linku 156 obrátila oznamovatelka s tím, že má dlouhodobé problémy s jinou ženou, která se k ní nyní dobývá do bytu. Do uvedené lokality byla vyslána hlídka, která zkontaktovala obě aktérky. Spor, který mezi sebou měly, se měl týkat psa, jehož dříve dala čtyřiačtyřicetiletá žena oznamovatelce. V současné době se neustále domáhá finančního vyrovnání,“ uvedla Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Uvedený dluh šla jedna ze žen vymáhat těsně před koncem roku a vůbec si při tom nebrala servítky. „Při řešení situace se čtyřiačtyřicetiletá žena chovala agresivně a snažila se neustále napadat oznamovatelku. Vlivem požitého alkoholu neovládala své jednání, dechovou zkoušku však odmítala provést. Kvůli neustálé agresivitě byla ženě za použití donucovacích prostředků nasazena pouta. Bylo rozhodnuto o umístění podnapilé ženy do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci,“ informovala Greplová. „Před převozem na záchytku byla dotyčná prohlédnuta lékařem. Přestupkové jednání, ze kterého je podezřelá, bude projednáno příslušným správním orgánem,“ diodala.