Na společnosti se rozhodla parazitovat osmadvacetiletá žena z Prostějova. Od srpna 2020 do července 2021 pobírala nejrůznější dávky vyplácené státem.

Šlo o příspěvky na živobytí a doplatky na bydlení. V obou případech při podání žádostí podepsala, že byla seznámena se všemi náležitostmi a povinnostmi, které s sebou vyplácení dávek přináší.

Podepsala, ale pravidel nedbala. Příspěvky jí byly totiž přiznány na základě toho, že uvedla, že žije se svými třemi dětmi. Záměrně však už neuvedla, že s nimi sdílí domácnost také silný a práce schopný partner.

„Za uvedené dva roky byl ženě přiznán celkový příspěvek na živobytí v částce 55 584 korun, na doplatku na bydlení pak vyinkasovala 109 025 korun,“ prozradila policejní mluvčí Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Za to, že stát okradla o bezmála 160 tisíc korun, byla mladá vypečená Prostějovanka obviněna z podvodu. Vzhledem k výši škody, kterou svým počínáním způsobila, jí hrozí až pět let pobytu na státní útraty v cele kriminálu s chudou dietní stravou.