Že byla napadena známým, volala předminulý pátek 20. ledna v odpoledních hodinách na tísňovou linku prostějovských strážníků pětatřicetiletá žena. Vše ale bylo trochu jinak...

Hlídka okamžitě vyrazila na místo, kde nalezla volající ženu i jejího známého. O dvanáct roků starší dáma tvrdila, že jí muž nejprve vulgárně nadával a poté dokonce napadl i fyzicky, a to vše kvůli údajné půjčce peněz, kterou mu měla dříve poskytnout.

Žena nebyla nijak zraněna a ani si nestěžovala, že by ji něco bolelo. Chtěla jen, aby strážníci „pořádně zatočili“ s mladým mužem...

Ten při podání vysvětlení konflikt nijak nepopíral. Vyvrátil ovšem, že by mu žena kdy nějaké peníze půjčila. Podle něj si to vymyslela, aby se vetřela do jeho blízkosti. „Do protokolu uvedl, že ho dotyčná neustále navštěvuje v jeho domě, i když on si to nepřeje. Proto se ji prý snažil vytlačit ven za branku a několikrát do ní strčil,“ prozradila Tereza Greplová, vedoucí oddělení prevence Městské policie Prostějov.

Podle strážníků se mladý muž strčením do ženy, byť možná oprávněným, dopustil zřejmě přestupku proti občanskému soužití. To ovšem rozhodne až správní orgán, kterému byl případ strkanice na dvorku předán.