Nenápadný švagr, co má na zahrádce bagr, jak kdysi zpíval Ivan Mládek, chtěl být sedmačtyřicetiletý chlapík z Prostějovska. Jeho touha po hrátkách s rypadlem ho však připravila o víc jak třičtvrtě milionu korun.

 

Poslední lednový den sedmačtyřicetiletý muž z Prostějovska zajásal, když na německém internetovém portále objevil inzerát, který nabízel k prodeji minibagr v hodnotě sympatických 32 500 eur, dle aktuálního kurzu tedy 775 450 korun. Když mu v krátké konverzaci prodávající sdělil, že je bagr stále na prodej, muž pocítil nevýslovné štěstí. Slovo dalo slovo a když mu pak prodejce poslal na uvedenou částku fakturu, neváhal ani vteřinu, okamžitě převedl požadovanou sumu ze svého konta na účet prodávajícího. Potom si na přepravu stroje z Německa sjednal přepravní společnost, která se v domluvený den dostavila na místo předání. Jenže...

„Řidič zjistil, že na dané adrese není ani minibagr, ani žádná osoba, která by mu k objednávce cokoli sdělila. Ve snaze kontaktovat prodejce řidič také nepochodil, protože na telefonáty nikdo nereagoval,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zájemce o bagr tedy kontaktoval prostřednictvím tlumočníka zmíněný německý internetový bazar, kdy vysvětlil, co se mu přihodilo. „Osoba na druhé straně mu sdělila, že inzerát byl s největší pravděpodobností podvodný a stránky údajného prodejce jsou již zablokovány,“ konstatovala policejní mluvčí. A tehdy zájemci o bagr došlo, že naletěl.

„Na základě těchto informací se podvedený muž obrátil na policii, kde případ oznámil. Událost prověřujeme pro trestný čin podvod,“ dodala Zajícová.