Drzost některých řidičů nezná mezí. Opět se o tom přesvědčili prostějovští strážníci, kteří v centru města narazili na mladíka, který nejenže řídil pod vlivem alkoholu, ale navíc ani nevlastní řidičský průkaz...

 

Strážníky, dohlížející předminulou sobotu 11. února nad veřejným pořádkem v centru města, zaujal automobil, který se vysokou rychlostí vřítil na Žižkovo náměstí, a poté zastavilo na parkovišti. Z vozu však nikdo nevystoupil ani do něj nikdo nenastupoval. Už to bylo podezřelé. Po chvíli se však automobil znovu rozjel, aby zaparkoval na jiném parkovišti. Když pak vůz ještě začal opakovaně troubit, bylo mužům zákona jasné, že nebude od věci se podívat, kdo sedí za volantem.

Už na první pohled, když přišli strážníci k autu, bylo jasné, že mladík za volantem není střízlivý. „Počínání řidiče bylo nestandartní a podezřelé, proto se strážníci rozhodli řidiče zkontrolovat. Automobil řídil mladý muž, který jevil známky podnapilosti. Doklady potřebné k řízení vozidla u sebe neměl. Později přiznal, že ani řidičák nevlastní. Při orientační dechové zkoušce jednadvacetiletý muž nadýchal 1,84 promile. Při opakované zkoušce po několika minutách přístroj naměřil 1,85 promile alkoholu v dechu,“ prozradila Tereza Greplová, vedoucí prevence kriminality Městské policie Prostějov. „Jelikož muž řídil vozidlo pod vlivem alkoholu, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu,“ sdělila k případu Greplová.