V situaci, kdy potřebovala půjčit peníze, se začátkem roku ocitla padesátiletá žena z Prostějova. Při sjednávání půjčky na internetu se ale šeredně spálila.

Žena se začátkem roku ocitla v situaci, kdy si potřebovala půjčit peníze. Nezvolila ale nejvhodnější způsob a našla si inzerát na internetu, který tyto služby nabízel. Přestože šlo o firmu z Francie, ženě inzerát nepřipadal nijak podezřelý. Na e-mail uvedený na stránkách zmíněné firmy poslala žádost o šedesát tisíc korun. Obratem jí přišla smlouva o půjčce, kterou podepsala přímo v počítači.

„O pár dní později ji údajný finanční makléř přiměl, aby uhradila několik částek jako pojištění splácení, převodní a aktivační poplatek či daně,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Naivní důvěřivá žena pak neznámému na jeho účet ochotně naposílala téměř 21 0000 korun. Na půjčku od té doby marně čekala, dokud jí v minulých dnech nedošlo, že naletěla vypečenému podvodníkovi. Po něm nyní policie pátrá. „Měla se ale raději svěřit do rukou odborníků a ne si půjčovat z neznámých a neověřených nabídek na internetu, zejména pokud se jednalo o osobu a půjčku ze zahraničí,“ uvedla Zajícová jako odstrašující příklad. „Celkově odeslala 20 250 Kč a do dnešního dne žádnou půjčku, ani peníze nedostala a téměř se stoprocentní jistotou ani nedostane. Případ vedeme jako trestný čin podvod,“ shrnula policejní mluvčí.