To tady ještě nebylo! Naivní pětapadesátnice z Prostějova financovala opravy ropné plošiny. Tedy alespoň si myslela, že muž, do kterého se zamilovala, nutně 1 374 000 korun potřebuje na opravy ropného zařízení. Ve skutečnosti se pouze stala obětí vypečeného podvodníka.

 

Dalším případem, kdy se nechala starší žena zmanipulovat svým novým „známým neznámým“, kterého poznala prostřednictvím virtuálního prostředí, šetří prostějovská kriminálka. Onoho muže poznala žena počátkem února na sociální síti. Na první kliknutí mezi nimi přeskočila jiskra. Nebo alespoň se žena domnívala, že přeskočila, zvlášť když jí v tomto přesvědčení muž na druhém konci internetu horlivě přesvědčoval. Mimo jiné se jí svěřil, že je vdovec a pracuje jako vedoucí pracovník na ropné plošině v Itálii. V mořským větrem ošlehaném chlapíkovi v nejlepších letech viděla žena ideální partii na blížící se podzim života. Virtuální milenci si vyměňovali zamilované e-maily a slovíčka lásky na Messengeru.

„Po nějaké době, kdy si předávali o sobě zprávy, si začal chlapík stěžovat na poruchu čerpadla, které je nutné opravit, a potřeboval by na to finančně vypomoct,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Dámu prý chlapík přesvědčil, že když mu peníze půjčí ona, bude oprava rychleji hotová a on pak bude za ní moci přijet do Prostějova. „Ženu opravdu přesvědčil, aby mu peníze půjčila a zaslala. Po pár dnech však bylo potřeba dokoupit k čerpadlu ještě nějaké nové komponenty a žena se opět nechala ovlivnit smyšlenými povídačkami k zaslání dalších peněz,“ přidala Zajícová.

Jak Večerník zjistil, naivní osůbka si dokonce zřídila úvěr, aby svému milému mohla pomoci. Během deseti dnů chlapovi žena v několika platbách poslala téměř 1 374 000 Kč, které už evidentně nikdy neuvidí. „Jakmile jí došlo, že byla podvedena, obrátila se na policii a sdělila k případu všechny podstatné informace. Událost prověřujeme pro trestný čin podvod,“ konstatovala policejní mluvčí. 

 „Dotyčný ji samozřejmě přesvědčoval o tom, že jí peníze neprodleně vrátí, jakmile to bude možné,“ dodala Zajícová. Leč na toho už s největší pravděpodobností nikdy nedojde.