S vyšinutou matkou jedné studentky si nevěděl rady ředitel prostějovské střední školy. Na ženu, která vybuřovala na chodbách, musel zavolat strážníky. Proč to všechno?!

V ranních hodinách čtvrtku 16. března bylo přijato oznámení o nevhodně se chovající ženě v budově střední školy. „Hlídka na místě zjistila, že jde o ženu ve věku šestačtyřiceti let, která je matkou jedné ze studentek,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov. „Sedmnáctiletá dcera k tomu uvedla, že matka trpí duševní poruchou a nebere léky.“

Jak se ukázalo, matka chtěla dceru omluvit z vyučování a vzít si ji k sobě. To ovšem nebylo možné, protože její dcera jí byla úředně odebrána a svěřena do péče starší sestry. „Žena se po celou dobu chovala hlučně, narušovala vyučování a odmítala budovu opustit. Nereagovala ani na zákonné výzvy strážníků, a proto byla hlídkou ze školy vyvedena,“ popsala chod dalších událostí Greplová. „Teprve v přítomnosti dcery se uklidnila a poté místo opustila. Dcera si vysloveně přála zůstat ve škole,“ dodala.

Přestupek proti veřejnému pořádku, kterého se žena dopustila tím, že neuposlechla výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci, projedná příslušný správní orgán.