Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání třicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy spáchané na dvou osobách, z toho v jednom případě ve stádiu pokusu.

Ve čtvrtek 23. března po půlnoci jsme přijali oznámení o násilném úmrtí šestapadesátiletého muže v bytě v obci Tovačov na Přerovsku. Policejní hlídka po příjezdu na místo nalezla vážně zraněného muže, kterému přivolaní zdravotníci poskytovali první pomoc. I přes jejich veškerou snahu se však zraněného muže už nepodařilo zachránit a lékař konstatoval smrt. Policisté na místě zadrželi třicetiletého syna zemřelého a přivolali na místo krajské kriminalisty, kteří si případ převzali.

V průběhu prověřování vyšlo najevo, že se třicetiletý muž pohádal s otcem a neshody vyústili v agresivní útok,  při němž syn s nožem v ruce napadl oba rodiče. Otec na místě zemřel a matka svá zranění před zdravotníky i policisty úmyslně zatajila a skrývala. Na její poranění kriminalisté přišli až později a pětapadesátileté ženě přivolali lékařskou pomoc. Útočník nebyl pod vlivem alkoholu, zda jednal pod vlivem jiné návykové látky, potvrdí až výsledky rozboru krve. Motivem činu byly patrně rodinné spory v kombinaci s psychickými problémy obviněného.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže za mříže. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.