Divokou bitku řešili prostějovští policisté uplynulou středu 12. dubna večer v bytě v Rozhonově ulici. Pustili se tam totiž do sebe dva bratři romského původu, přičemž v hlavní roli byly rány pěstí do obličeje. Výsledkem jejich počínání byla vysklená okna, povalená lednička rány pěstí do obličeje. Vše musela řešit Policie ČR.

 

„Na tísňovou linku 158 jsme dostali hlášení, že v jistém bytě dochází ke vzájemnému napadání mezi příbuznými a ničení věcí v bytě,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Na místě v Rozhonově ulici v Prostějově bylo po příjezdu zjištěno, že se dva muži ve věku kolem čtyřicítky do sebe pustili po předchozí rozepři. Jeden druhému uštědřil ránu pěstí do obličeje a oba utržili drobné škrábance na rukou, bez nutnosti ošetření odborníkem.“

Jak policie dále sdělila jeden ze snědých bratrů byl tak rozhořčen, že svým soukmenovcům začal demolovat zařízení bytu. „Pod vlivem amoku rozmlátil pět oken a výplně dvou dveří. Pokračoval v obývacím pokoji, kde rozbil dvě skleněné vázy, dva televizory, několik skleniček, poškodil skleněné výplně obývací stěny a do rukou se mu dostaly i dvě židle. V kuchyni povalil ledničku a poškodil zánovní mixér,“ popsala Zajícová řádění neudržitelného Roma.

Poškozený bratr vyčíslil škodu na jeho poškozených a zničených věcech na 24 000 korun. „Další, prozatím neustanovená škoda vznikla městu Prostějov na rozbitých oknech a dveřích,“ přidala policejní mluvčí.

Za trestný čin poškození cizí věci, z níž byl snědý bijec obviněn, mu hrozí dva roky kriminálu. Vzájemné napadení bratrů pak bude jako přestupek řešit příslušný správní orgán magistrátu.