Před velikonočními svátky policie upozorňovala řidiče, že se v průběhu volných dnů zaměří na silniční provoz a kontrolu. Obzvláště, jestli neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky anebo jestli dodržují předepsanou rychlost. Bohužel avíza na některé nezodpovědné jedince nezafungovaly...

„I přes naše upozornění řada motoristů překročila rychlost a bohužel jsme přistihli i několik řidičů pod vlivem alkoholu. Od pátku sedmého do pondělí desátého dubna jsme v Olomouckém kraji řešili pětačtyřicet dopravních nehod, což bylo o šest více než v loňském roce. Při nehodách bylo lehce zraněno jedenáct osob. Nikdo naštěstí neutrpěl těžké anebo smrtelné zranění,“ shrnul výsledky svátečních kontrol Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

V tomto období policisté zkontrolovali celkem přes tři tisíce vozidel v Olomouckém kraji. Přitom zjistili 342 dopravních přestupků. Přičemž 314 z nich vyřešili příkazem na místě a na pokutách tak vybrali 151 tisíc korun. „Nejčastějším přestupkem bylo nedodržení maximální povolené rychlosti, kterou překročilo osm desítek řidičů. Téměř sedmdesát motoristů užilo k jízdě vozidlo ve špatném technickém stavu a čtyřiadvacet jelo po dálnici bez zaplacené dálniční známky,“ prozradil Hejtman s tím, že další přestupky se týkaly nepoužití bezpečnostních pásů, držení telefonu anebo nepředložení dokladu o pojištění vozidla. „Přistihli jsme celkem sedmnáct řidičů pod vlivem alkoholu a sedm pod vlivem jiné návykové látky,“ přidal už horší zjištění policejní mluvčí.