Zvláštní světonázor zřejmě mají dva prostějovští mladíci, kteří po městě vylepovali plakátky s nacistickou tematikou. Teď jim za to ovšem hrozí až tříleté tresty.

Dvacetiletý a o čtyři roky starší muž nejprve začátkem března umístili na dveře domu na Husově náměstí plakátek, na němž byli vyobrazeni muži v nacistických uniformách s praporem se svastikou a německým textem. Později vytiskli nálepky s nacistickou tematikou a vylepili je na minimálně 17 místech v Prostějově! Na samolepkách byli vojáci v nacistických uniformách s označením SS, vlajka se svastikou v červeném poli a portrét Adolfa Hitlera

Hoši se po zatčení ke své práci přiznali. Uznali přitom, že si neuvědomili dosah svého jednání. „Prostějovští policisté odhalili dva podezřelé mladíky ve věku 24 a 20 let, kteří svým jednáním naplnili skutkovou podstatu trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Ve zkráceném přípravném řízení si převzali sdělení podezření, kterého se dopustili ve spolupachatelství,“ potvrdila případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Byli obviněni z trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy,“ dodala s tím, že za jejich počínání jim dle trestního zákoníků hrozí trest odnětí svobody od půl roku do tří let.