Zřejmě příliš nahlas se předminulou neděli 29. dubna oddávali milostným hrátkám sedmatřicetiletý muž a jeho o pět let mladší přítelkyně v jednom z prostějovských činžáků. To se nelíbilo jejich sousedovi, který se jal intenzivním zvoněním jejich erotické počínání přerušit.

Spoře oděná žena mu otevřela a snažila se ho ujistit, že z jejího bytu určitě žádný hluk nevychází. Protože s chlapíkem nebyla rozumná řeč, rozhodla se žena zavřít vchodové dveře a víc se s ním nebavit. To se ovšem muži nelíbilo. Buď se chtěl sám erotických hrátek také zúčastnit, nebo jen jednoduše prudit, v každém případě však vsunul do dveří nohu, aby nešly zavřít.

To zase zvedlo z kavalce přítele majitelky bytu a urputného souseda se pokusil vystrčit na chodbu. Ten se ale po několika nadávkách uchýlil k brutálnímu násilí. Potyčku ukončil až příjezd prostějovských strážníků, před nimiž agresivní soused zbaběle utekl do svého bytu.

„Krátce po půl deváté večer bylo prostřednictvím linky 156 přijato telefonické oznámení o napadení přítele oznamovatelky jejich sousedem. Soused nejprve zkontaktoval dvaatřicetiletou ženu a stěžoval si na hluk, který slyší přes společnou zeď jednoho z pokojů,“ informovala Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov.

Dál už to znáte, jak to ale všechno dopadlo? „Při potyčce nebyl nikdo zraněn, došlo jen k roztržení trika sedmatřicetiletého muže. Po konfliktu z místa agresor odešel. Strážníci se pokusili podezřelého muže zkontaktovat. Dotyčný hlídce odmítl otevřít dveře a komunikoval pouze přes balkon svého bytu. K útoku na sousedy se přitom nijak vyjádřit nechtěl,“ uvedla Greplová s tím, že svým jednáním je šestačtyřicetiletý muž podezřelý z přestupku proti občanskému soužití a celou záležitostí se bude zabývat příslušný správní orgán. Nerudnému sousedovi tak hrozí pokuta v řádu několika desítek tisíc korun.