Předminulou neděli 18. června kolem čtrnácté hodiny došlo v pohostinství Beseda na Žižkově náměstí ke krvavé potyčce. Pustily se totiž do sebe dva tábory fotbalových fanoušků! Jeden z nich, dvaadvacetiletý muž romského původu, ovšem verbální přestřelku následně podpořil fyzickým útokem. Načež jeho protivník (39) skončil v nemocnici.

 

Jak se Večerníku podařilo zjistit, účastníky potyčky byli členové rodiny Ernesta G. „On sem chodí pravidelně a vždycky s ním bývají problémy. Tentokrát přišel ještě se dvěma mladýma klukama a nějakou ženskou. Začali se dohadovat se dvěma chlápkama kvůli fotbalu a nakonec jeden z těch mladších cikánů vystartoval. Co vím, zlomil jednomu borcovi nos, druhýho praštil,“ popsal bitku jeden ze svědků, jehož totožnost Večerník zná, na osobní přání ji ovšem nezveřejňujeme.

Zraněného muže, který silně krvácel, odvezla sanitka do nemocnice. „Ještě druhý den tady byl vidět flek od krve,“ doplnil muž s tím, že k bitce došlo na venkovním posezení.

Policejní mluvčí se odmítla vyjádřit, zda útočníkem byl muž cikánského původu s tím, že tyto informace policisté neevidují. Atak ale potvrdila. „Dvaadvacetiletý mladík fyzicky napadl devětatřicetiletého poškozeného. Před dalšími osobami, které se na místě nacházely, mu uštědřil čtyři rány pěstí do obličeje, a to takovou silou, že napadený skončil na ošetření v nemocnici. Podezřelý ještě napadl jednou ranou pěstí do oblasti krku dalšího muže, který ale lékařské ošetření nevyžadoval," shrnula Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Případ policisté evidují a prověřují pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví.