Prostějovské kulturní léto bylo potřísněno velkou kaňkou, nikoliv však ze strany organizátorů. Na jednu z kulturních akcí na nádvoří prostějovského zámku se předminulou sobotu snažil proniknout muž, který kvůli opilosti vůbec nekontroloval své chování. V odpoledních hodinách tak vyjížděli strážníci řešit potyčku, která se odehrála na Pernštýnském náměstí. K verbálnímu a následně i fyzickému konfliktu došlo mezi trojicí mužů.

 

Jednatřicetiletý opilec chtěl bez placení vniknout na kulturní akci, která se konala na nádvoří prostějovského zámku. „Vulgárně pokřikoval a pokoušel se napadat pracovníky ochranky, kteří se mu snažili v jeho jednání zabránit. Nepomohla ani domluva jeho kamaráda, který byl na místě přítomen a jeho počínání mu vymlouval. Jednatřicetiletý muž se i po příjezdu strážníků choval nepříčetně, kopal do reklamních poutačů a neustále verbálně útočil na přítomné osoby,“ uvedla Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Opilý muž byl k neudržení, dovoloval si i na ochránce zákona. To ovšem narazil. „Za pomoci donucovacích prostředků byl agresor hlídkou zajištěn a spoután. Při provedené orientační dechové zkoušce strážníci u muže naměřili 2,25 promile alkoholu v dechu. Vlivem požitého alkoholu byl opilec ve stavu, kdy absolutně nedokázal kontrolovat své jednání, proto rozhodli strážníci o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice. Převoz na záchytku schválil i přivolaný lékař,“ popsala dále Tereza Greplová s tím, že za asistence strážníků byl opilý muž převezen do Olomouce, kde si jej ve zdravotnickém zařízení převzal službu konající personál. „Přestupkové jednání, ze kterého je jednatřicetiletý muž důvodně podezřelý, projedná příslušný správní orgán. Způsobená škoda na reklamních panelech bude po pachateli vymáhána,“ dodala ještě mluvčí prostějovských strážníků.