Hlídka prostějovské městské policie měla koncem července co dočinění s jednatřicetiletou ženou, pro kterou jsou slušné chování a hlavně poctivost naprosto neznámými pojmy. Strážníci se s dámou poprvé setkali ve chvíli, kdy zcela opilá vykřikovala sprostá slova poblíž centra města.

V dalších dvou případech žena kradla v prostějovských obchodech, čehož si všimly ochranky prodejen. Městská policie tak počínání známé výtržnice a zlodějky kvalifikovala jako přestupky, a vykutálené výtržnici a zlodějce teď hrozí pokuta v řádu několika desítek tisíc korun.

„Ve večerních hodinách v sobotu 29. července strážníci vyjížděli prověřit nahlášenou událost nedaleko centra města, kde se měla zdržovat hlučnější dvojice bezdomovců u kontejnerů. Na uvedeném místě zjistili pouze jednatřicetiletou ženu, která zapíjela žal, jelikož se rozešla s přítelem. Své popíjení však doprovázela hlasitějšími projevy. Po provedené kontrole místo opustila,“ přiblížila první setkání s problematickou ženou Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Následující den se strážníci s dotyčnou osobou setkali znovu, a to rovnou dvakrát! V obou případech byla zadržena při krádeži v obchodě. „Hned po ránu v neděli 30. července si vyšla nakoupit takzvaně ´za pět prstů´ do obchodního domu na Okružní ulici. Na prodejní ploše si vybrala tričko a osm kusů pečiva, které se pokusila pronést přes pokladní zónu bez zaplacení. Způsobená škoda byla vyčíslena na 524 korun,“ prozradila Greplová.

Krátce po poledni byli strážníci přivoláni pro změnu do obchodu s módou v centru města, kde byla zadržena pachatelka krádeže. I v tomto případě se jednalo o stejnou ženu, která se znovu zachovala nečestně! „Do převlékacích kabinek si odnesla několik vybraných kousků oděvů, ze kterých odtrhala ochranné čipy a vložila si je do batohu. Při odchodu jí ovšem uschované zboží z batohu vypadlo, čehož si všimla prodavačka a přivolala na místo strážníky. Svým počínáním žena způsobila škodu ve výši 1 998 korun,“ popsala další případ spáchaný stejnou ženou Greplová.

Jakékoliv řešení přestupku na místě nepoctivá dáma odmítla. Zjištěné protiprávní jednání tak strážníci předali k projednání příslušnému správnímu orgánu. „Zde jednatřicetileté ženě hrozí za opakované přestupky proti majetku pokuta do výše sedmdesáti tisíc korun,“ konstatovala vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.