Kdo z nás někdy nedostal chuť na tradiční české bonbóny v podobě lentilek. Není tedy nic snazšího, než si zajít do obchodu a za pár korun si je koupit. Ovšem jedna nezletilá dívka to vzala z jiného konce, lentilky v prodejně spořádala přímo mezi regály a zaplatit za ně nechtěla! Naopak se rozhodla krást...

Ve čtvrtek 3. srpna krátce po dvacáté hodině proto byli strážníci přivoláni k řešení drobné krádeže v obchodním domě na Okružní ulici. Pracovník ostrahy si na kamerovém systému povšiml nezletilé slečny, jak si vzala z regálu lentilky, které rozdělala a konzumovala je. „Při projití pokladní zónou za ně ovšem nezaplatila, proto mladou dívenku oslovil a vyzval k navrácení zboží a vyčkání příjezdu hlídky. Ke svému počínání se dívka přivolaným strážníkům přiznala a lentilky si dodatečně odkoupila,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Strážníci náctiletou slečnu převezli domů, kde byla předána zákonnému zástupci. O jejím protiprávním jednání vyrozuměli strážníci také příslušný správní orgán a také OSPOD. (mik)