Jak Večerník nedávno informoval hodové veselí v Němčicích narušila zpráva o znásilnění mladé dívky při cestě ze zábavy domů. K tomu došlo v noci ze soboty 22. na neděli 23. července. Zajímalo nás, v jaké fázi je vyšetřování případu a zda jsou již známy konkrétnější poznatky k osobě pachatele.

 

Připomeňme, že násilníkovi se z místa činu podařilo utéct a na výzvu policie se měli ozvat ti, kteří se pohybovali v okolí cyklostezky spojující Vrchoslavice, Němčice nad Hanou a Mořice. Jakoukoliv bližší informaci o pachateli ani okolnostech činu však policie bezprostředně po činu neposkytla. A na tom se nic nezměnilo ani tři týdny po činu.

„Případ je stále ve fázi prověřování. Další informace ke zveřejnění nebudeme poskytovat s ohledem na probíhající trestní řízení,“ zareagovala na dotazy Večerníku Miluše Zajícová, policejní tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Oslovili jsme i starostu města, který podobně jako oslovení obyvatelé, měl o celé záležitosti absolutní minimum informací. „Nic nového se ke mně nedoneslo,“ pokrčil rameny Martin Ernst.