Stát se to může každému řidiči, o tom není pochyb. Ovšem čtyřicetiletá žena z Blanska se minulé úterý postarala o nebezpečné okamžiky na dálnici D46 v Prostějově. Kvůli vlastní nepozornosti vjela do protisměru, na což policisty upozornili nejen ostatní projíždějící řidiči, ale rovněž spolujezdkyně z vozidla, jehož šoférka výrazně chybovala. Nebezpečná událost nakonec skončila šťastně i zásluhou policistů. Ti však ženu záhy pokutovali.

 

Minulé úterý po poledni začala na tísňové lince Policie ČR přibývat oznámení o jízdě v protisměru na dálnici. „V úterý 16. ledna krátce před třináctou hodinou jsme na lince 158 přijali oznámení o jízdě osobního vozidla v Prostějově na dálnici D46, které jelo v protisměru směrem na Vyškov. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky. Mimo několika volajících řidičů o jízdě vozidla v protisměru, zavolala také na tísňovou linku i spolujezdkyně řidičky, která omylem najela do protisměru na 26. kilometru. Řidička si hned po nájezdu na dálnici uvědomila, že jede v protisměru a zavolala na policii o radu. Operační důstojník ji instruoval, aby odstavila auto na krajnici a aby z něj všichni vystoupili do bezpečného prostoru za svodidla a počkali na policisty,“ popisoval svízelné chvíle Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Strážci zákona přijeli na místo během několika málo minut. „Nechali řidičku vůz otočit a sjet z dálnice. Poté ji podrobili dopravní kontrole. Žena nebyla pod vlivem alkoholu, ani pod vlivem jiné látky. Uvedla, že špatně odbočila a omylem vjela do protisměru na dálnici. Policisté čtyřicetileté řidičce z Blanska na místě udělili příkazem pokutu ve výši 4 500 korun,“ uzavřel mluvčí krajské policie Libor Hejtman.