Svým očím nemohl uvěřit majitel lesa u Vojtěchova, když v minulých dnech vyrazil do svých hvozdů na obhlídku. Velký kus polesí mu totiž osiřel. Rozhořčený majitel polesí se dostavil na policejní oddělení v Konici v neděli 31. ledna. Poté, co se vydýchal a jeho brunátný obličej přešel do normální barvy, vylíčil policistům, že mu z lesa zmizely stromy.

Muži zákona při následném vyšetřování zjistili, že v porostu v katastru Vojtěchova chybí minimálně deset stromů. Že šlo o mohutné porosty, připomínaly jen pařezy o průměru až šedesát centimetrů. Bylo evidentní, že stromy pokácel a odvezl sice samozvaný dřevorubec, ale pracující velice profesionálně.

„Podle majitele lesa musely být stromy ukradeny někdy v době kolem vánočních svátků,“ prozradil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Zajišťování stop velmi komplikoval odpad po nelegální těžbě a sněhová pokrývka. Ze stejných důvodů nebylo možné určit výši škody,“ dodal.

Policie ČR případ řeší jako přestupek proti majetku. „Za to hrozí pachateli v případě dopadení až padesátitisícová pokuta,“ doplnil František Kořínek.