Tak této dámě vyšel nákup hodně draho! Na večerní pobyt v jednom z prostějovských supermarketů jen tak nezapomene osmatřicetiletá žena. V plánu měla pořídit si celkem rozmanitý druh zboží, ale že by za něj hodlala zaplatit? To ani náhodou!

„V neděli 21. února si žena postupně na prodejně nabrala různé druhy potravin, alkoholu, sladkostí, nůž a čelenku. Její úmysl byl jasný. Při odchodu přes pokladní zónu neměla sebemenší snahu zaplatit za věci, které si vzala. Ostraha obchodního domu ji ale po celou dobu pozorovala a po projití přes pokladny zastavila,“ sdělil Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Strážníci zjistili, že žena se pěkně činila. „Odcizila zboží v celkové hodnotě 2 759 korun. Všechny ukradené věci byly zpět vráceny do prodeje. Po ověření totožnosti a dalších údajů nutných pro projednání přestupku byla celá záležitost vyřešena,“ přidal mluvčí prostějovských strážníků s tím, že hlídkou byla zlodějce udělena nejvyšší možná pokuta příkazem na místě, a to 10 000 korun.