V šoku byl majitel domu ve chvíli, kdy zjistil, že jeho příbytek navštívil zloděj. A ten mu způsobil skutečně obrovskou škodu. Zatím neznámý pachatel z domu bral hlavně peníze různých měn, ale „přilepšil“ si také zlatými šperky. Pokud ho policisté vypátrají, za vyloupení rodinného domu mu hrozí až osm let basy. 

 

„V dosud přesně nezjištěné době během středy čtyřiadvacátého února se zatím neznámý pachatel nezjištěným způsobem vloupal do rodinného domu v obci na Němčicku. Dům prohledal a odcizil z něho finanční hotovost v různých měnách a šperky v celkové hodnotě téměř 450 tisíc korun. Na dalších dvacet tisíc korun pak majitel domu vyčíslil škodu poškozením,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody, přečinu poškození cizí věci a zločinu krádeže. „Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ dodal Kořínek.