Protikoronavirová opatření v praxi? V některých případech může dojít i k násilí! O tom svědčí případ, který řešili strážníci městské policie v jedné z prodejen v centru Prostějova. Muž v obchodě byl upozorněn na to, že ve frontě u pokladny nestojí potřebné dva metry od jiného zákazníka. Člen ochranky za to dostal pěstí!

„I požádání o dodržení bezpečné dvoumetrové vzdálenosti v dnešní době se může vyvinout úplně jinak, než bychom mohli očekávat. Strážnici byli v sobotu šestadvacátého února v poledne přivoláni do obchodu v centru města k fyzickému napadení. Incident se odehrál ve frontě u pokladny. Ostraha obchodního domu upozornila zákazníka, který čekal na zaplacení, aby zachoval rozestup dva metry od dalšího nakupujícího. Jeho připomínka se však nesetkala s pochopením,“ konstatoval Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Podle něj byla reakce zákazníka okamžitá. „Muž udeřil člena ochranky prodejny pěstí do obličeje. Tento fyzický útok se obešel bez zranění a také nevznikla žádná škoda na majetku. Jednačtyřicetiletý muž je ovšem podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Své chování bude vysvětlovat u správního orgánu, kterému byla celá záležitost oznámena,“ uvedl Zapletal.