Svědomitá matka? V tomto případě tedy rozhodně ne! Strážníci byli přivoláni k totálně opilé ženě, která si vyšla s kočárkem na procházku a vezla dvacetiměsíční dítě. Alkoholem byla ovšem zmožená natolik, že padala na zem a způsobila si zranění. Celou záležitost bude kromě správního orgánu řešit i sociálka.

 

„Na údajně silně opilou ženu s kočárkem byli strážníci upozorněni v pondělí prvního března před dvacátou hodinou prostřednictvím tísňové linky 156. Do uvedené lokality byla ihned vyslána hlídka. Ta na místě zjistila, že žena je skutečně v silně podnapilém stavu a není schopna kontrolovat své chování. Při vycházce s kočárkem, ve kterém vezla dvacetiměsíční dítě, několikrát upadla na zem. Následkem těchto pádů si způsobila odřeniny v obličeji a na rukou,“ řekl Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Nesvědomitou matku, která se pomalu ani neudržela na nohou, si strážníci vzali do parády. „Dotyčná byla vyzvána k provedení dechové zkoušky. Naměřená hodnota byla pozitivní, a to s výsledkem 2,56 promile alkoholu. Hlídce se podařilo kontaktovat otce dítěte, který si pro svoji dceru a přítelkyni přijel. Chováním třicetileté ženy se budou zabývat sociální pracovníci. Celý případ byl také oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ dodal Zapletal.