Toužil po péči lékaře, že to ale bude nakonec na záchytce, si však nepředstavoval! Policisté vyjížděli k případu do Plumlova, kdy muž středního věku volal několikrát na záchranku s tím, že má zdravotní potíže. Volání na linku 155 však doplnil tím, že pokud ho neodvezou do nemocnice, ublíží si. Mělo to však podstatný háček. Jediným zdravotním problémem muže byla jeho silná opilost...

 

Kromě toho, že na adresu volajícího muže vyjela sanitka s lékařem, dorazila na místo i policejní hlídka. „V sobotu dvacátého března před osmou hodinou volal čtyřiapadesátiletý muž z Plumlova opakovaně na linku 155, že má dýchací problémy, a hrozil, že pokud nikdo nepřijede a neodveze ho do nemocnice, tak si ublíží. Na místo se kromě sanitky Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje dostavili také policisté místního obvodního oddělení,“ potvrdil událost František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Policistům bylo hned jasné, že si opilý muž skutečně může něco udělat! „Ti u zjevně opilého muže provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,86 promile alkoholu v dechu a zasahující lékařka uvedla, že stejný incident se v průběhu týdne opakuje už popáté. Vzhledem k tomu, že muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, rozhodli policisté o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice. Přítomná lékařka pak prohlídkou muže stanovila, že takovému postupu nebrání žádné zdravotní důvody,“ uzavřel tento případ policejní mluvčí s tím, že k žádnému neštěstí nedošlo.