Bezmála rok pátrali policisté po zloději, který po celém Prostějově vykrádal kasičky autovysavačů na čerpacích stanicích. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne! Z přečinu krádeže teď kriminalisté po úspěšném pátrání viní čtyřiatřicetiletého muže z Prostějova.

„Těchto skutků se měl dopustit tím, že se v období od dubna 2020 do letošního března v šesti případech násilím vloupal do mincovníků autovysavačů na čerpacích stanicích a myčkách po celém Prostějově. Při tom se mu podařilo odcizit mince v souhrnné hodnotě asi šest tisíc šest set korun. Na dalších více než devět tisíc korun pak provozovatelé vyčíslili škody způsobené poškozením zařízení,“ popsal případ František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

„Vypátrat a dopadnout podezřelého se kriminalistům podařilo díky důkladné operativně pátrací činnosti s využitím osobní a místní znalosti. Díky shromážděnému důkaznímu materiálu podezřelému nezbylo, než se k činům přiznat a v minulém týdnu od policistů vyslechnout sdělení obvinění z uvedeného přečinu,“ informoval Kořínek s tím, že za krádež hrozí dopadenému fantomovi autovysavačů kromě povinnosti způsobené škody nahradit, také trest odnětí svobody až na dva roky.