Copak takhle se slaví první máj, lásky čas? Sváteční oslavy si ovšem vyložil po svém třiatřicetiletý chlapík z Němčic nad Hanou. A rozhodně se nechoval láskyplně ke svému okolí. V alkoholovém rauši dokonce běsnil, že místní lidi zabije! A když jeho agresivitu přijela zchladit policejní hlídka, pustil se i do ní a strážcům zákona vyhrožoval podřezáním, jednoho zasahujícího policistu dokonce udeřil pěstí do obličeje. Na hrubý pytel ovšem přišla hrubá záplata...

 

Svátek práce oslavil třiatřicetiletý muž z Němčic nad Hanou větším množstvím alkoholu. Oznámení na linku 158 znělo v tom smyslu, že opilý chlápek ruší noční klid. A hodně svérázně. „V nočních hodinách pod vlivem alkoholu v místě bydliště, před domem i uvnitř, všem kolem hlasitě vyhrožoval zabitím, což si vyžádalo přítomnost policistů na místě. V agresivních verbálních útocích muž pokračoval i po příjezdu policistů. Těm hrozil podřezáním a jednoho policistu napadl úderem do obličeje. V té chvíli již bylo jasné, že muž výzev policistů dobrovolně neuposlechne a ke zklidnění situace nedojde. Aby policisté předešli dalšímu protiprávnímu jednání, agresivního muže s využitím donucovacích prostředků zadrželi a eskortovali na služebnu,“ popsal průběh incidentu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Provedenou dechovou zkouškou policisté u násilníka změřili hodnotu 2,28 promile alkoholu v dechu. „Protože v tu dobu byly obsazeny všechny protialkoholní záchytné stanice v okolí, vystřízlivěl muž v policejní cele na obvodním oddělení Prostějov 1. Propuštěn byl po provedení nezbytných administrativních úkonů po poledni následujícího dne. Při incidentu došlo k lehkému zranění zadrženého i jednoho ze zasahujících policistů,“ konstatoval policejní mluvčí.

Muž z Němčic nad Hanou je pro své jednání podezřelý z několika přestupků a také z přečinu násilí proti úřední osobě. Za ten mu hrozí až čtyřletý kriminál.